روشهای تشخیص عسل مرغوب 1

از جمله راههای  تشخیص عسل مرغوب

بزرگان رشته تولید عسل و زنبورداری برای شناسایی عسل طبیعی از روش‌های علمی و آزمایشگاهی استفاده می‌کنند این روش بهترین نوع تشخیص بوده ، تشخیص خلوص عسل فقط  توسط  مراکز علمی و آزمایشگاههای معتبر امکان پذیر است

در حقیقت شناسایی میزان ساکاروز موجود در عسل طبیعی میتواند راهگشا باشد و اصولا باید  زیر ۵ درصد باشد لذا  در صورتی که سوء نیتی باشد و  در جاهایی که قیمت تغذیه های مصنوعی ارزان است برای تقلب به عسل شیره شکر اضافه شود ساکاروز عسل بیشتر از حد ذکر شده میگردد که توسط آزمایش های تحت عنوان  فریلینگ و توسط دستگاه ساکرامات قابل شناسایی میباشد

اما در زمانی که تجهیزات در دسترس نیست و شرایط کامل عادی باشد و برای مثال مصرف کننده نهایی بخواهد بداند درصد خلوص عسل چقدر میباشد : یک راه اصلی وجود دارد که به مرور زمان و تجربه در آن قوی تر خواهد شد ؛

آن هم استفاده از حواس است.

یعنی با چشم، شکل ظاهری عسل را ارزیابی،

با بینی بو و با زبان مزه کرده و اگر مجموعه این عوامل مناسب بود و عسل عطر و طعم گل ها را داشت، عسل طبیعی مناسب وقابل قبول میباشد

ازجمله روش های  ساده و راحتی که عموم مردم بتوانند درصد خلوص بالای عسل را تشخیص بدهند و یا عسل مرغوب را از غیر ان تشخیص دهند ان است که مقداری عسل را در آب نسبتا سرد بریزید اگر احساس کردید با وارد شدن عسل در آب شروع به حل شدن کرد و یا حالت خود را از دست داد عسل در اختیار شما عسل با درجه پایین میباشد

ولی اگر حالت خود را مقداری حفظ کرد و در حالت اولیه خود تا حدی باقی ماند و یا دیر حل شد پس میتوانید به ان امیداور باشد چرا که عسل شما از مرغوبیت خوبی احتمالا برخوردار میباشد

، لازم به ذکر است عسل قابل قبول مشخصاتی برابر با  ساکاروز زیر ۵ درصد- رطوبت زیر ۱۸٫۶ درصد- پی هاش (PH) بین ۳٫۴۲ الی ۶٫۱۰ و یک کیلو عسل مرغوب برابر با 3250کالری حدودا انرژی دارد

اما روش ساده دیگری که از مرغوب بودن عسل میتوان مطمن بود (رس زدن) یا شکرک زدن عسل میباشد

واقعیت این است که عسل خوب شکرک میزند درحقیقت عمل « بلورین شدن » یا « کریستالیزاسیون » در عسل های خوب یک چیز عادی و تقریبا قطعی میباشد که گاهی اوقات بخاطر کلمه شکر به اشتباه این موضوع خلاف واقع جلوه میکند البته باید توجه کرد که رس زدن عسل خوب با شکرک زدن مربا متفاوت میباشد و بلورهای شکرک عسل خوب ظریف تر و کوچکتر از بلورهای مربا میباشد . 

درنهایت اینکه برای تهیه عسل مناسب موارد زیر مهم میباشد

1-عسل خوب شناسنامه هر فروشنده میباشد پس کسی که به خود احترام میگذار هیچ گاه شیره را بجای عسل تحویل مشتری نمیدهد .

2- در موقع تهیه یا خرید عسل سعی کنیم عسل را در حالت شان و یا بصورت موم عسل خریداری کنیم چرا که درصد خطا در حالت شفت بسیار میتواند زیاد تر باشد و در حالت موم عسل حداقل مطمئنیم که عسل از فرایند زنبور عسل تولید شده است نه ماشین.

3-عسل یک بو و مزه خاصی دارد که فقط و فقط عسل آن را میدهد پس بهتر است عسل را حتما بچشیم